Flåset firar 40 år med albumsläpp!

Ömsom öl, ömsom vatten…

Efter att ha musicerat som oktett sedan 1981 tänkte vi det var hög tid att publicera ett litet urval stycken från vår repertoar, om inte annat så för oss själva och eftervärlden att höra hur vi låter.

Inspelningen ägde rum 13-14 november 2021 i vår replokal, med ovärderlig assistans från John Högman som agerat både inspelningstekniker och producent. Resultatet kan sedan den 16 december 2021 åtnjutas på Spotify, samt ett urval andra plattformar:

”Ömsom öl, ömsom Vatten – Flåset fyller 40”

Namnet anspelar förstås på ett par av de inkluderade låtarna, men kanske också på det faktum att livet för en fritidsorkester kanske inte alltid är en dans på rosor.

Finns att lyssna på, på

Albumets låtlista är som följer:

1. Vi är svenska fotbollsgrabbar (Georg Ericson), i arrangemang av Per-Olof Ukkonen

2. Tivedshambo (Stig ”Stikkan” Anderson), i arrangemang av Ove Guldestam

3. Öl (original ”Round the back of the arches”, skriven av Kennedy Russel), i arrangemang av Anders Stefansson

4. Vatten (Robert Broberg), i arrangemang av Per-Olof Ukkonen

5. Petite Fleur (Sidney Bechet), i arrangemang av Ove Guldestam

6. Naturens Uvertyr, skriven och arrangerad av Ove Guldestam

7. Clarinette Marmelade (Larry Shields och Henry Ragas), i arrangemang av Ove Guldestam

8. Bluesette (Toots Thielemans), i arrangemang av Anders Stefansson

9. Stockholm i mitt hjärta (Lars Berghagen), i arrangemang av Anders Högstedt

Oktettens medverkande framgår av bilderna nedan.

Oktetten grundades av Ove Guldestam år 1981, med det uttalade syftet att vi som dåvarande elever i musikskolan skulle kunna fortsätta spela på egen hand, i ett behändigt format. Vi kan bara konstatera att visionen blev väl uppfylld.

Förutom en oändlig tacksamhet till vår tidigare musiklärare Ove Guldestam vill vi rikta ett rejält tack till våra arrangörer Per-Olof Ukkonen och Anders Högstedt, som på senare år gett oss förträffliga tillskott till repertoaren. Tack också till vår kapellmästare Anders Stefansson som leder oktetten och även han skriver arrangemang. En särskilt tack går till John Högman, utan vars excellenta medverkan detta projekt inte hade kunnat komma till stånd. Och så till sist vi tackar oss själva för att vi håller i och håller ut med varandra!

John Högman
Anders
Mats
Inger och Håkan
Sonny
Fredrik och Ove H
Robert och Hans

Warning: Missing argument 1 for cwppos_show_review(), called in /var/www/flaset.se/public_html/wp/wp-content/themes/flat/content-single.php on line 29 and defined in /var/www/flaset.se/public_html/wp/wp-content/plugins/wp-product-review/includes/legacy.php on line 18